Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Απολογείται ο Τ. Μαντέλης για τη Siemens

Σήμερα απολογείται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Siemens. Ο κ. Μαντέλης κατηγορείται για κακουργηματική νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).
Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός, κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σχετικά με τα εμβάσματα που είχε δεχθεί σε λογαριασμό που είχε ανοίξει για να τον εξυπηρετήσει, ο κουμπάρος του, επιχειρηματίας Γιώργος Τσουγκράνης.

Επίσης σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Μαντέλης, επειδή δεν ήθελε να φαίνεται ο ίδιος ως ο λαβών δώρο υπουργός, συμφώνησε με τον συγκατηγορούμενό του κ. Τσουγκράνη, να ανοίξει τυπικά στο όνομά του λογαριασμό, ενώ ο πραγματικός δικαιούχος θα ήταν ο υπουργός.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο: "Την πράξη σου αυτή τέλεσες με αποκλειστικό σκοπό να συγκαλύψεις την αληθή (παράνομη) προέλευση των χρηματικών ποσών. Διέπραξες δε την πράξη σου αυτή με το να αποκρύψεις και να μεταβιβάσεις σε τρίτα πρόσωπα μέρος του συνολικού χρηματικού ποσού των 450 χιλιάδων γερμανικών μάρκων,αφενός μεν κατ΄ εξακολούθηση, αφετέρου δε διέπραξες την πράξη σου αυτή κατ΄επάγγελμα".

Σημειώνεται ο κ. Μαντέλης στις 14 Ιουλίου είχε ζητήσει και λάβει από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές αναβολή τότε εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο είχε δηλώσει ότι: "Με όπλο μου την αλήθεια θα σταθώ απέναντι σε όσα μου αποδίδονται", ενώ ο συνήγορός του Γιάννης Ηρειώτης είχε πει, ότι σε βάρος του εντολέα του δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, που να συνηγορεί υπέρ της διάπραξης του αδικήματος της δωροδοκίας. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου