Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Η προανακριτική ανοίγει τον κύκλο των μαρτύρων για το Βατοπέδι

Τον κατάλογο των πρώτων μαρτύρων που θα εξετάσει στην επόμενη συνεδρίασή της την ερχόμενη Τρίτη, κατάρτισε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου.
Η λίστα των μαρτύρων περιλαμβάνει τον πρόεδρο της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αναστάσιο Γαβριηλίδη, τον επικεφαλής του Σώματος Ορκωτών Λογιστών Ιωάννη Μουρμούρα, τον πρόεδρο της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Στυλιανό Γκρόζο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλο.

Στους πρώτους μάρτυρες δεν περιλαμβάνεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος, όπως έχουν ζητήσει σχετικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκκρεμεί η αποστολή στοιχείων από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μετά τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων, η επιτροπή θα διακόψει τις εργασίες της και θα επαναλειτουργήσει στις 25 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα να κληθεί και να καταθέσει στην Επιτροπή ο Ανδρέας Βγενόπουλος βασίζεται στη μήνυση της MIG κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιρώνη σχετικά με τις δηλώσεις του για την δανειοδότηση της Μονής από τη Marfin.

Εκτύπωση σελίδαςΑποστολή με Email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου