Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η βαλλιστική έδειξε «Σέχτα Επαναστατών» Δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, στις 05:20 σήμερα το πρωί, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από τον τόπο της δολοφονίας του δημοσιογράφου είκοσι κάλυκες από πυροβόλο όπλο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κύριο Φίλιππο Κουτσάφτη, ο δημοσιογράφος δέχτηκε 16 βλήματα στο κεφάλι, το θώρακα, την κοιλιά και τους γλουτούς. Τα βλήματα εισήλθαν από το μπροστινό και το πίσω μέρος του σώματος κάτι που δείχνει είτε ότι το θύμα επιχείρησε να φύγει, είτε ότι ήταν περικυκλωμένος.

Σύμφωνα με την έκθεση της βαλλιστικής, τα δύο όπλα διαμετρήματος εννέα χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκαν στη σημερινή δολοφονική επίθεση, είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη Σέχτα Επαναστατών. Την υπόθεση αναλαμβάνει πλέον η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.


Σύντομο βιογραφικό

Ο Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στη Γερμανία το 1973 από Έλληνες γονείς. Ήταν Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα 98,8 FM» και φέρεται να είναι ένας εκ των ιδιοκτητών του «Troktiko blogspot». Υπήρξε στενός συνεργάτης του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με τον οποίο βρέθηκε σε αντιπαράθεση που τους οδήγησε μέχρι τα Δικαστήρια. Ήταν παντρεμένος και είχε ένα γιο περίπου 2 ετών.

Τι συνέβη σήμερα τα ξημερώματα
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, και όπως δήλωσε η σύζυγος του δολοφονηθέντος στην αστυνομία, άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός τους και όταν ο δημοσιογράφος άνοιξε αντίκρυσε έναν άγνωστο ο οποίος του είπε ότι κάποιοι έκλεβαν το ΙΧ αυτοκίνητό του κάτω από την πολυκατοικία.

Ο Γκιόλιας κατέβηκε γρήγορα στην είσοδο όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο μάρκας Smart και εκεί άγνωστοι τον «γάζωσαν» με πιστόλι των 9 χιλιοστών με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Στη συνέχεια διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο και πιθανότατα ήταν τρία άτομα. Γύρω στις 7:00 το πρωί σε σχετικά μικρή απόσταση από τον τόπο της δολοφονίας , βρέθηκε καμένο ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εξετάζεται αν ήταν των δραστών.

Τα κίνητρα της δολοφονίας εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα, ενώ από την αστυνομία δεν αποκλείεται καμία εκδοχή.

Τις έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής στην Ηλιούπολη.
Σύμφωνα με μία μαρτυρία που εξετάζουν οι αστυνομικοί, οι δράστες φορούσαν στολές πιθανόν Σεκιούριτι ή Δημοτικής Αστυνομίας και ήταν τουλάχιστον τρεις. Πυροβόλησαν με δυο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο, ότι οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic, το οποίο βρέθηκε καμένο γύρω στις 7:00 το πρωί στην οδό Ηλιουπόλεως σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας.

Το αυτοκίνητο αυτό εκλάπη από τον Αλιμο, το περασμένο Σάββατο 17/7/2010 και είχε δηλωθεί η κλοπή από τον ιδιοκτήτη του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Σημειώνεται ότι στο σπίτι ήταν η σύζυγός του, η οποία έχει υποστεί ισχυρό σοκ, μαζί με το ανήλικο παιδί τους.

Ο δικηγόρος του θύματος Γιάννης Μαρακάκης δήλωσε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» ότι ο δημοσιογράφος ερευνούσε δεκάδες υποθέσεις και τα τελευταία χρόνια δεχόταν απειλές κατά της ζωής του.

Ο κ. Μαρακάκης υποστήριξε ότι η αστυνομία θα πρέπει να ελέγξει τα αρχεία του δημοσιογράφου τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο του.

Τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια καταδίκασε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος όπως και η ΠΟΕΣΥ. «Καταδικάζω την αποτρόπαια δολοφονία ενός ερευνητή, ενός μαχητικού δημοσιογράφου» τόνισε, κάνοντας λόγο για «μαφιόζικη δολοφονία», δήλωσε ο κ. Σόμπολος. O Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εκ μέρους όλων των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου, θέλω να εκφράσω την οργή και τη θλίψη για την αποτρόπαιη δολοφονική ενέργεια που αφαίρεσε τη ζωή του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη και συγκλονίζει τη δημοσιογραφική οικογένεια, της οποίας το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος. Η ελληνική κοινωνία περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση και να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ταχύτερο δυνατόν τους δολοφόνους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Καταδικάζουμε τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η σημερινή μέρα είναι θλιβερή γιατί δεν δολοφονήθηκε μόνον ένας θαρραλέος δημοσιογράφος αλλά η ίδια η δημοσιογραφία. Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια είναι ένας εκφοβισμός, ένα συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψαν αυτοί που ενοχλήθηκαν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σωκράτη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ», υπογραμμίζοντας:

«Η δολοφονία του Σωκράτη ήταν ένα χτύπημα στην ελεύθερη δημοσιογραφία, που σκοπό έχει να εκφοβίσει και να λειτουργήσει αντανακλαστικά φιμώνοντας τους δημοσιογράφους. Η Πολιτεία έχει το δικό της κομμάτι ευθύνης που δεν θωρακίζει τη δημοσιογραφία και δεν δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες προστασίας. Τα σκάνδαλα όσο μεγαλύτερα είναι τόσο μεγαλύτερα όπλα έχουν. Ο Σωκράτης έκανε πρωταθλητισμό, ήταν ένας δημοσιογράφος με θάρρος που λειτουργούσε πάντα στο κόκκινο. Κάποιους ενόχλησε και αποφάσισαν να πατήσουν την σκανδάλη».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΝ.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=343947&dt=19/07/2010#ixzz0u8R33d9y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου