Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ – Γ. ΣΓΟΥΡΟΥ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε σήμερα με το νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρό.



Στη συνάντηση μετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Γιάννης Κακουλίδης, Σπύρος Λυκούδης και Ανδρέας Νεφελούδης,



Μετά τη συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε :



«Ο Νομάρχης ο κ. Σγουρός, μας ενημέρωσε αναφορικά με το έργο της Νομαρχίας. Ένας απολογισμός, ο οποίος, πράγματι έχει θετικά στοιχεία.

Θετικά στοιχεία όχι μόνο στο επίπεδο του ενεργητικού, από άποψη οικονομικών, αλλά γενικότερα, ενός ενεργητικού που αφορά συνολικότερα στη λειτουργία της Νομαρχίας.

Έχουμε κι εμείς, τις ανησυχίες μας, τις αντιρρήσεις μας, αναφορικά με την εξέλιξη της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» .H περιφερειακή συγκρότηση της χώρας θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα. Μεταξύ αυτών, θα πρέπει να συνυπολογισθεί το γεγονός ότι οι περιφέρειες ήδη βρίσκονται σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Δεν έχει προβλεφθεί, δεν έχει εξασφαλισθεί, η εσωτερική αποκέντρωση των περιφερειών. Κατά συνέπεια, εκείνο το οποίο πρέπει να γίνει, είναι να δοθεί η μάχη για την κοινωνική και δημόσια αυτοδιοίκηση και στο επίπεδο της περιφέρειας, για να προωθηθεί, όπως διεκδικεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, η επί της ουσίας περιφερειακή συγκρότηση του κράτους, αλλά και η αποκέντρωση – χρήσιμα, αποφασιστικά χρήσιμα μεγέθη, για τη λειτουργία της κοινωνίας προς όφελος των πολιτών.



Διατυπώσαμε την εκτίμηση ότι η αυτοδιοίκηση βρίσκεται σήμερα στη δίνη μια έντονης κρίσης αξιών και αξιοπιστίας, που καθιστά και την ίδια τμήμα της συνολικής κρίσης του πολιτικού συστήματος. Επομένως, απαιτείται να αναπτύξει και η ίδια ριζοσπαστικές πολιτικές που θα ανατρέπουν αυτό το κλίμα».





Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός στη δήλωση του ανέφερε:



«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτη Κουβέλη και τους συνεργάτες του για την τιμή που μου κάνουν να με δεχθούν σήμερα και να συζητήσω μαζί τους τα θέματα τα οποία απασχολούν τη Νομαρχία της Αθήνας.

Πρώτα απ’ όλα τα θέματα του απολογισμού. Κλείνουμε εμείς την τετραετία στη Νομαρχία της Αθήνας με ένα πάρα πολύ καλό αποθεματικό, όχι μόνο σε χρήματα, αλλά και σε έργα. Όλο αυτό δεν το πετύχαμε μόνοι μας. Το πετύχαμε όλοι μαζί. Και γι΄αυτό το λόγο είχαμε και αποτελέσματα στο νομαρχιακό συμβούλιο, οι αποφάσεις στο 95% να είναι ομόφωνες.

Ένα δεύτερο θέμα είναι η προοπτική σε σχέση με τον Καλλικράτη. Όπως γνωρίζετε, οι νομαρχίες θα καταργηθούν και θα μπει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Η περιφέρεια Αττικής είναι η μεγαλύτερη στην πατρίδα μας, με 5,5 περίπου εκατομμύρια.

Εξέφρασα τον προβληματισμό μου και νομίζω ότι από αυτό τον προβληματισμό θα βγουν πολλά θετικά σημεία, ώστε να πούμε προς το Υπουργείο Εσωτερικών τι πρέπει να λάβει υπόψιν του. Να διορθώσουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, θέματα τα οποία είναι αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του πολίτη.»











ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:



-Συζητήσατε καθόλου τα θέματα των υποψηφιοτήτων;



Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ:



-«Όχι. Δεν υπήρξε καμία συζήτηση αναφορικά με θέματα που έχουν σχέση με υποψηφιότητες, ή συνδυασμούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου