Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Το «κοινωνικό πακέτο» επαναφέρει στο προσκήνιο ο Γ. Παπανδρέου

Εκ νέου άφησε ανοιχτό το παράθυρο για μέτρα κοινωνικής πολιτικής ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό διπλωματικό περιοδικό «Foreign Policy». Ανέφερε ότι τα δραστικά μέτρα για την αποφυγή της χρεοκοπίας έχουν πλήξει και τους φτωχούς, «οι οποίοι πρέπει να αποζημιωθούν, με διάφορους τρόπους».





Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για το ρόλο των αγορών, σημειώνοντας ότι η αντίδρασή τους στα χρόνια προβλήματα της Ελλάδας ήταν βίαιη και απρόβλεπτη. "Αν η αντίδραση των αγορών δεν ήταν τόσο βίαιη - σχετικά με το ύψος του ελληνικού χρέους - πιστεύω ότι θα είχαμε περισσότερο χρόνο να κάνουμε αυτές τις αλλαγές, με λιγότερο οδυνηρό τρόπο, με λιγότερο δραστικά μέτρα", ανέφερε.

Σχολιάζοντας τη στροφή της Ε.Ε. σε σφιχτή οικονομική πολιτική και περικοπές, ο Γ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται λιτότητα, αλλά περισσότερη υπευθυνότητα στη διακυβέρνηση. Όπως είπε, χρειάζεται περισσότερος συντονισμός για τη διακυβέρνηση και τις αναπτυξιακές στρατηγικές για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης.

"Υπήρξαμε πολύ γρήγοροι, για τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όχι όμως αρκετά γρήγοροι για τα πρότυπα των αγορών, με αποτέλεσμα η κρίση να γίνει σχεδόν μεταδοτική", δήλωσε για την αντίδραση των Βρυξελλών στην ελληνική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου