Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ασφαλιστικό Γ. Πεταλωτής: «Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές. Είναι βιώσιμο και κατά το δυνατόν δίκαιο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής διέψευσε, σήμερα Δευτέρα, τα σενάρια για ενδεχόμενο νέων αλλαγών στο Ασφαλιστικό.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι το νομοσχέδιο μόλις ψηφίστηκε και ήδη «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να είναι βιώσιμο και κατά το δυνατόν δίκαιο, συνεπώς δεν υπάρχουν ζητήματα περαιτέρω επεξεργασίας του και αλλαγής του».

Κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα του υπουργού Εργασίας, σε συνέντευξή του χθες Κυριακή, τα οποία -σύμφωνα με την διατυπωθείσα δημοσιογραφική εκτίμηση- αφήνουν «ανοιχτό» το θέμα για νέα μέτρα, είπε ότι η προεργασία της κυβέρνησης πάνω στο ασφαλιστικό ήταν σημαντική και πρόσθεσε:

«Το νομοθέτημα, στο οποίο καταλήξαμε, είμαστε βέβαιοι ότι θα ευδοκιμήσει και θα δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, φυσικά όλα εξαρτώνται από το πως πηγαίνει η ελληνική οικονομία και φυσικά το δίλημμα για μας είναι να προχωρήσουμε σε αυτές τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που κάνουμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «εν πολλοίς αυθαίρετα συμπεράσματα» τις δημοσιογραφικές παρατηρήσεις ότι και ο ίδιος αφήνει «ανοιχτό» το ζήτημα λήψης νέων μέτρων στο Ασφαλιστικό.

Στη συνέντευξή του, στην εφημερίδα Free Sunday, ο κ. Λοβέρδος είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι «το Ασφαλιστικό θέλει διαρκή πλοήγηση. Δεν κάνουμε μία αλλαγή, που οδηγεί απευθείας στο 2060. Πρέπει διαρκώς να το μετράμε και να το προσαρμόζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου