Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑ 29% ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ 2009" Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

«Μικρότερη κατά περίπου 29%, σε σύγκριση με το 2009, είναι η επιχορήγηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα...




... με την οποία, η απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, και η υφυπουργός Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αποκέντρωσης, Θεοδώρα Τζάκρη, ορίζει:

α) Να περικοπεί κατά 10%, όπως συνέβη με όλες τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, η χρηματοδότηση του 2010, η οποία ανέρχεται σε 58,5 εκατ. ευρώ. Έτσι, το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στα 52,7 εκατ. ευρώ έναντι 68,2 εκατ. ευρώ για το 2009.

β) Να γίνει συμψηφισμός της υπέρβασης της χρηματοδότησης, που έλαβαν τα κόμματα το 2009. Η υπέρβαση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης των πραγματοποιηθέντων εσόδων, που αποτελούν τη βάση υπολογισμού για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Το ποσό της υπέρβασης ανήλθε στα 15,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών αποδέχτηκε την πρόταση των κομμάτων, ώστε η επιστροφή της υπέρβασης να μην πραγματοποιηθεί σε ένα μόνο έτος, αλλά σε διάρκεια τεσσάρων ετών. Γι αυτό προχώρησε στον επαναπροσδιορισμό του ποσού, με αποτέλεσμα αυτό να ανέρχεται τελικά σε 48,8 εκατ. ευρώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου